Scoala Verde din Viitor, Ediția 2023


#01

E o pasăre,
e un avion?

Despre activitate

E o pasăre, e un avion? este o activitate prin care vom testa atât abilitățile noastre de a desena, cât și modul în care inteligența artificială poate recunoaște obiecte pe baza desenelor noastre. La finalul activității trebuie să răspundeți la o întrebare super importantă. Dacă răspunsul este corect, veți primi un indiciu. Adunați toate indiciile de la cele 15 activități  Școala verde din viitor și veți finaliza treasure hunt-ul!

De ce avem nevoie pentru activitatea din această săptămână?

  • Un dispozitiv conectat la internet de tipul smartphone / laptop / tabletă
  • Foarfecă
  • Fișă de lucru elev
  • Fișă de lucru coordonator

Cum se desfășoară jocul nostru?

În prima etapă a jocului vom folosi site-ul witeboard.com  pentru a desena și a ghici ce au desenat colegii noștri. Apoi ne mutăm pe site-ul quickdraw.withgoogle.com, unde vom desena și de data acesta va ghici inteligența artificială ce încercăm să schițăm.

Pașii jocului sunt explicați în detaliu pe: scoaladinviitor.ro

Provocarea 1 Școala verde din viitor:

După realizarea activității, echipa va răspunde la următoarea provocare. Aveți maximum 2 săptămâni la dispoziție să faceți activitatea și să răspundeți corect la întrebare.

Cine ghicește ce reprezintă desenul făcut de noi pe Screenshot_1.png?

Cum trimitem răspunsul și primim #indiciul1?

După finalizarea activității, coordonatorul echipei va înregistra rezultatul într-un formular.

După completarea formularului veți primim primul indiciu din cadrul vânătorii noastre de comori. Trebuie să îl printați și să îl lipiți pe harta treasure hunt-ului din cadrul clubului pentru a construi imaginea finală.

IMPORTANT! Pentru a dovedi realizarea activității, membrii și coordonatorul echipei sunt rugați să facă poze în timpul activității la materialele realizate pe parcurs (poze care nu includ fețele copiilor minori) și să le încarce la finalul formularului.