Scoala Verde din Viitor, Ediția 2023


#10

Provocarea 10 – Încă una cu holograme…

Despre activitate

Acum e timpul să construim o hologramă în platforma Scratch.

Activitatea Inventam_o_hologramă? Ne pune la încercare imaginația, astfel încât să creăm un personaj pe care ulterior să-l transformăm în hologramă.

De ce aveți nevoie pentru activitatea din această săptămână:

  • Calculator
  • Tabletă/Telefon
  • Piramida holografică construită la activitatea 7
  • Fișa pentru coordonator

Cum se desfășoară jocul nostru?

În această activitate vom intra în platforma Scratch, în care vom construi un personaj și îl vom programa pentru a îl putea transforma într-o hologramă.

Pașii jocului sunt explicați în detaliu pe site-ul Școala din viitor: 

https://scoaladinviitor.ro/activitati/inventam_o_holograma?fromList=true&tab=instrucciones

Provocarea 10 Școala verde din viitor:

După realizarea activității, echipa va răspunde la următoarea provocare. Aveți maximum 2 săptămâni la dispoziție să faceți activitatea și să răspundeți corect la întrebare.

Din cate imagini este formată o hologramă?

Două

Trei

Patru

Cum trimiteți răspunsul și primiți #indiciul10?

După finalizarea activității, NUMAI coordonatorul echipei va înregistra rezultatul într-un formular. În schimb, veți fi recompensați cu a zecea piesă de puzzle din cadrul vânătorii noastre de comori. Trebuie să o printați, să o decupați și să o lipiți pe harta treasure hunt-ului din cadrul clubului pentru a construi imaginea finală.

IMPORTANT! 

Pentru a dovedi realizarea activității, membrii și coordonatorul echipei sunt rugați să facă poze în timpul activității la materialele realizate pe parcurs (poze care nu includ fețele copiilor minori) și să le încarce la finalul formularului.

Trebuie să faceți minimum 10 activități din totalul de 15 și să vă încadrați în termenul limită de 2 săptămâni ca să considerăm că ați participat la Școala verde din viitor și să fiți eligibili pentru premiile de la final.