Scoala Verde din Viitor, Ediția 2023


#11

Provocarea 11 – Labirintul Buclucaș

Despre activitate

Ușor, ușor ne apropiem de final… Vă place cum arată puzzle-ul nostru? Mai avem puțin și îl completăm! Acum să ne întoarcem la activitatea de săptămâna aceasta, ce se bazează tot pe platforma Scratch.

Activitatea labirintul_buclucas?  ne provoacă să realizăm un labirint în Scratch.

De ce aveți nevoie pentru activitatea din această săptămână:

  • Calculator
  • Fișă de lucru pentru elevi

Cum se desfășoară activitatea noastră?

Activitatea va începe prin generarea unui labirint, după care urmează crearea jocului prin desenarea labirintului și programarea personajului.

Pașii jocului sunt explicați în detaliu pe site-ul Școala din viitor: 

https://scoaladinviitor.ro/activitati/labirintul_buclucas?fromList=true&tab=instrucciones

Provocarea 11 Școala verde din viitor:

După realizarea activității, echipa va răspunde la următoarea provocare. Aveți maximum 2 săptămâni la dispoziție să faceți activitatea și să răspundeți corect la întrebare.

Cum îl cheamă pe personajul jocului construit de noi?

  1. Piciu
  2. Dodo
  3. Pico

Cum trimiteți răspunsul și primiți #indiciul11?

După finalizarea activității, NUMAI coordonatorul echipei va înregistra rezultatul într-un formular. În schimb, veți fi recompensați cu a unsprezecea piesă de puzzle din cadrul vânătorii noastre de comori. Trebuie să o printați, să o decupați și să o lipiți pe harta treasure hunt-ului din cadrul clubului pentru a construi imaginea finală.

IMPORTANT! 

Pentru a dovedi realizarea activității, membrii și coordonatorul echipei sunt rugați să facă poze în timpul activității la materialele realizate pe parcurs (poze care nu includ fețele copiilor minori) și să le încarce la finalul formularului.

Trebuie să faceți minimum 10 activități din totalul de 15 până la data de 10 decembrie ca să considerăm că ați participat la Școala verde din viitor și să fiți eligibili pentru premiile de la final.