Scoala Verde din Viitor, Ediția 2023


#12

Provocarea 12 – Apărarea cibernetică în Scratch

Despre activitate

Hopaaa! Trecem la lucruri serioase… Folosim internetul în fiecare zi, așa că trebuie să știm câteva reguli de aur pentru a fi în siguranță.

Activitatea Apararea_cibernetica_în_Scratch ne arată cum să ne protejăm atunci când navigăm în mediul on-line și cum să ocolim toate furtunile din acest ocean imens.

De ce aveți nevoie pentru activitatea din această săptămână:

  • Creioane și creioane colorate
  • Marker
  • Hârtie
  • Foarfecă
  • Bandă adezivă
  • Fișă de lucru cu tehnici de prevenire sau gestionare
  • Fișă de lucru pentru elevi

Cum se desfășoară jocul nostru?

Activitatea va începe printr-o discuție deschisă, urmată de un set de întrebări, iar mai apoi vom încheia cu un joc în care voi veți aranja cartonașele cu povești într-o ordine cât mai logică.

Pașii jocului sunt explicați în detaliu pe site-ul Școala din viitor: 

https://scoaladinviitor.ro/activitati/apararea_cibernetica_in_scratch_12?fromList=true&tab=instrucciones

Provocarea 12 Școala verde din viitor:

După realizarea activității, echipa va răspunde la următoarea provocare. Aveți maximum 2 săptămâni la dispoziție să faceți activitatea și să răspundeți corect la întrebare.

Răspândirea de informații false despre o persoană reprezintă hărțuire cibernetică?

  1. Da
  2. Nu

Cum trimiteți răspunsul și primiți #indiciul12?

După finalizarea activității, NUMAI coordonatorul echipei va înregistra rezultatul într-un formular. În schimb, veți fi recompensați cu a doisprezecea piesă de puzzle din cadrul vânătorii noastre de comori. Trebuie să o printați, să o decupați și să o lipiți pe harta treasure hunt-ului din cadrul clubului pentru a construi imaginea finală.

IMPORTANT! 

Pentru a dovedi realizarea activității, membrii și coordonatorul echipei sunt rugați să facă poze în timpul activității la materialele realizate pe parcurs (poze care nu includ fețele copiilor minori) și să le încarce la finalul formularului.

Trebuie să faceți minimum 10 activități din totalul de 15 până la data de 10 decembrie ca să considerăm că ați participat la Școala verde din viitor și să fiți eligibili pentru premiile de la final.