Scoala Verde din Viitor, Ediția 2023


#13

Provocarea 13 – Apărarea cibernetică în Scratch (2)

După ce am lucrat împreună și am trecut prin prima parte a activității despre apărarea cibernetică, revenim cu partea a doua, în care vom explora subiectul în platforma Scratch.

Activitatea Apararea_cibernetică_în_Scratch  ne arată cum să ne protejăm atunci când navigăm în mediul on-line și cum să ocolim toate furtunile din acest ocean imens.

De ce aveți nevoie pentru activitatea din această săptămână:

  • Calculator
  • Creioane și creioane colorate
  • Fișă de lucru pentru elevi
  • Materialele anterioare

Cum se desfășoară jocul nostru?

După ce în prima parte am învățat ce presupune apărarea cibernetică, acum este timpul să inventăm un final pentru povestea construită la activitatea anterioară.

Pașii jocului sunt explicați în detaliu pe site-ul Școala din viitor: 

https://scoaladinviitor.ro/activitati/apararea_cibernetica_in_scratch_22?fromList=true&tab=instrucciones

Provocarea 13 Școala verde din viitor:

După realizarea activității, echipa va răspunde la următoarea provocare. Aveți maximum 2 săptămâni la dispoziție să faceți activitatea și să răspundeți corect la întrebare.

Insultele și amenințările se incadrează la hărțuire cibernetică?

  1. Da
  2. Nu

Cum trimiteți răspunsul și primiți #indiciul13?

După finalizarea activității, NUMAI coordonatorul echipei va înregistra rezultatul într-un formular. În schimb, veți fi recompensați cu a treisprezecea piesă de puzzle din cadrul vânătorii noastre de comori. Trebuie să o printați, să o decupați și să o lipiți pe harta treasure hunt-ului din cadrul clubului pentru a construi imaginea finală.

IMPORTANT! 

Pentru a dovedi realizarea activității, membrii și coordonatorul echipei sunt rugați să facă poze în timpul activității la materialele realizate pe parcurs (poze care nu includ fețele copiilor minori) și să le încarce la finalul formularului.

Trebuie să faceți minimum 10 activități din totalul de 15 până la data de 10 decembrie ca să considerăm că ați participat la Școala verde din viitor și să fiți eligibili pentru premiile de la final.