Scoala Verde din Viitor, Ediția 2023


#03

Provocarea 3 – Hai să creăm un joc video!

Despre activitate

A spus cineva JOCURI VIDEO? Știm că vă pricepeți foarte bine să le jucați, dar de data aceasta veți construi voi unul!

Draw your game vă va scoate în evidență creativitatea și va pune puuuuuțin accent și pe abilitățile voastre la desen. 

De ce aveți nevoie pentru activitatea din această săptămână:

  • Foaie A4
  • Carioci
  • Tableta/Smartphone

Cum se desfășoară jocul nostru?

În cadrul acestei activități, vă veți proiecta propriul joc video cu platformă, desenând scenariile pe o foaie albă de hârtie, cu ajutorul cariocilor. Ulterior, folosindu-vă de camera tabletei sau a telefonului  și de o aplicație specifică, veți digitaliza scenariile proiectate, pentru a putea să vă jucați pe propriul vostru joc.

Pașii jocului sunt explicați în detaliu pe: 

Activitate Hai să creăm un joc video! Școala din viitor | Fundația Vodafone România (scoaladinviitor.ro)

Provocarea 3 Școala verde din viitor:

După realizarea activității, echipa va răspunde la următoarea provocare. Aveți maximum 2 săptămâni la dispoziție să faceți activitatea și să răspundeți corect la întrebare. 

Care este culoarea ce reprezintă inamici sau obiecte periculoase?

Cum trimiteți răspunsul și primiți #indiciul3?

După finalizarea activității, NUMAI coordonatorul echipei va înregistra rezultatul într-un formular. În schimb, veți fi recompensați cu a treia piesă de puzzle din cadrul vânătorii noastre de comori. Trebuie să o printați, să o decupați și să o lipiți pe harta treasure hunt-ului din cadrul clubului pentru a construi imaginea finală.

IMPORTANT! 

Pentru a dovedi realizarea activității, membrii și coordonatorul echipei sunt rugați să facă poze în timpul activității la materialele realizate pe parcurs (poze care nu includ fețele copiilor minori) și să le încarce la finalul formularului.

Trebuie să faceți minimum 10 activități din totalul de 15 și să vă încadrați în termenul limită de 2 săptămâni ca să considerăm că ați participat la Școala verde din viitor și să fiți eligibili pentru premiile de la final.