Scoala Verde din Viitor, Ediția 2023


#05

Provocarea 5 – Adevărat sau fals?

Despre activitate

Nu-i frumos să fii fals! Adevărat? În cadrul activității va trebui să vă dați seama dacă știrile sunt fake news, un lucru care o să vă ajute mult pe viitor. Să vedem la cât de multe întrebări veți răspunde corect…

Activitatea Adevărat sau fals?  vă va pune la încercare cunoștințele și simțurile de spion, pentru a identifica fake news.

De ce aveți nevoie pentru activitatea din această săptămână?

  • Fișă de lucru
  • Tabletă sau telefon

Cum se desfășoară jocul nostru?

Veți verifica o serie de știri, evaluând în grup veridicitatea acestora. Veți investiga publicații, învățând să recunoașteți fake news și veți afla la final dacă ați ați avut sau nu dreptate.

Pașii jocului sunt explicați în detaliu pe site-ul Școala din viitor: 

Activitate Adevărat sau fals? Școala din viitor | Fundația Vodafone România (scoaladinviitor.ro)

Provocarea 5 Școala verde din viitor:

După realizarea activității, echipa va răspunde la următoarea provocare. Aveți maximum 2 săptămâni la dispoziție să faceți activitatea și să răspundeți corect la următoarea întrebare:

Cum se numesc informațiile incorecte care apar la televizor?

  • Știri false/Fake news
  • Investigațiii media
  • Știri

Cum trimiteți răspunsul și primiți #indiciul5?

După finalizarea activității, NUMAI coordonatorul echipei va înregistra rezultatul într-un formular. În schimb veți fi recompensați cu a cincea piesă de puzzle din cadrul vânătorii noastre de comori. Trebuie să o printați, să o decupați și să o lipiți pe harta treasure hunt-ului din cadrul clubului pentru a construi imaginea finală.

IMPORTANT! 

Pentru a dovedi realizarea activității, membrii și coordonatorul echipei sunt rugați să facă poze în timpul activității la materialele realizate pe parcurs (poze care nu includ fețele copiilor minori) și să le încarce la finalul formularului.

Trebuie să faceți minimum 10 activități din totalul de 15 și să vă încadrați în termenul limită de 2 săptămâni ca să considerăm că ați participat la Școala verde din viitor și să fiți eligibili pentru premiile de la final.