Scoala Verde din Viitor, Ediția 2023


#06

Provocarea 6 – Instruim AI-ul

Despre activitate

Treasure Hunt-ul Școala verde din viitor continuă cu Provocarea 6.

Elon Musk, dă-te la o parte! Ne vom construi o inteligență artificială. Ce o să facă aceasta? Activitatea noastră ne ajută să  descoperim cum funcționează o inteligență artificială care identifică imagini. În plus, căutăm pe internet imagini și lucrăm în echipă.

De ce aveți nevoie pentru activitatea din această săptămână:

  • Calculator
  • Fișa pentru profesor

Cum se desfășoară jocul nostru?

În prima parte a activității descărcăm imagini cu obiectul pe care dorim ca  AI-ul nostru să-l recunoască, după care le încărcăm în program și repetăm acest proces pentru mai multe obiecte, pentru a-l antrena. La final, AI ul creat de noi va reuși să ne spună ce obiect este reprezentat în imaginea pe care i-o arătăm (o imagine complet nouă, diferită de cele încărcate deja).

Pașii jocului sunt explicați în detaliu pe site-ul Școala din viitor: 

https://scoaladinviitor.ro/activitati/instruim_o_inteligenta_artificiala?fromList=true&tab=instrucciones

Provocarea 6 Școala verde din viitor:

După realizarea activității, echipa va răspunde la următoarea provocare. Aveți maximum 2 săptămâni la dispoziție să faceți activitatea și să răspundeți corect la întrebare. 

Cand e mai precis răspunsul AI-ului – atunci când încărcăm mai multe, sau mai puține poze?

  1. Când încărcăm mai multe
  2. Când încărcăm mai puține

Cum trimiteți răspunsul și primiți #indiciul6?

După finalizarea activității, NUMAI coordonatorul echipei va înregistra rezultatul într-un formular. În schimb, veți fi recompensați cu a șasea piesă de puzzle din cadrul vânătorii noastre de comori. Trebuie să o printați, să o decupați și să o lipiți pe harta treasure hunt-ului din cadrul clubului pentru a construi imaginea finală.

IMPORTANT! 

Pentru a dovedi realizarea activității, membrii și coordonatorul echipei sunt rugați să facă poze în timpul activității la materialele realizate pe parcurs (poze care nu includ fețele copiilor minori) și să le încarce la finalul formularului.

Trebuie să faceți minimum 10 activități din totalul de 15 și să vă încadrați în deadline-ul de 2 săptămâni ca să considerăm că ați participat la Școala verde din viitor și să fiți eligibili pentru premiile de la final.